Stupa - Retningslinjer under Fornebu Open

Fornebu Open 2024 vil benytte seg av STUPA (https://nbtfott.stupaevents.com) for å arrangere turneringen. STUPA er et nytt system som NBTF nå ønsker at skal erstatte de gamle. STUPA er et internasjonalt selskap og programmet benyttes blant annet i Spania, India, Serbia og er på vei inn i Sverige. Tidligere har Bodø BTK benyttet STUPA til å arrangere nord-norsk mesterskap, og STUPA har også blitt brukt under NM senior på Hamar og i Stigaligaen. Fornebu BTK er med andre ord en av de aller første klubbene i landet som nå tar dette nye systemet i bruk.

Merk at dette er første gangen vi prøver ut STUPA, så vi hadde satt stor pris på om både spillere og trenere kunne hatt litt velvilje og tålmodighet med oss i løpet av helgen! Vi gjør helt sikkert så godt vi kan! Retningslinjene under er muligens noe som kommer til å utvikle seg gjennom turneringen i tråd med at vi skaffer oss litt mer erfaring.

Verdt å vite for spillere under Fornebu Open

  • Den største forskjellen fra TTCoordinator er at STUPA faktisk kan opereres helt digitalt og helt papirløst. Nå kommer Fornebu Open imidlertid til å printe ut puljeskjema og kamplapper i starten, slik at overgangen ikke blir for stor.
  • Med STUPA så kan dommeren av enhver kamp legge inn resultatene i appen STUPA Events. Dommeren kan legge inn live score(!), eller ganske enkelt velge å legge inn resultatet manuelt når kampen er slutt (eller mellom hvert sett). For puljespill vil vi at alle følger det siste alternativet, selv om appen tillater live score. Live score er mer aktuelt for sluttspill når vi kan ha flere spillere/dommere til å følge hver kamp. Så dommeren kan dømme og en annen kan oppdatere live scoren.
  • Rekkefølgen på puljekamper ser man på nettsiden til Fornebu Open gjennom https://nbtfott.stupaevents.com/#/home under Oppsett/resultater ved å trykke `Gruppekamper`. Rekkefølgen står også på puljeskjema. Direktelink til resultatene: https://nbtfott.stupaevents.com/#/events/eventDetailHub/fixtures/1/0/0/91
  • Man må laste ned appen STUPA Events og logge på med en bruker og passord som er oppslått i hallen. Når man er logget inn så kan man velge Fornebu Open og så kommer en liste med alle kamper som foreløpig er lagt inn for å spilles. Finn din kamp og legg inn resultat. Merk at ved puljespill så vil det ligge mange kamper her, men man kan enkelt søke på navn til spillere.
  • Dersom en pulje eller spiller ikke ønsker å bruke appen, så kan resultatene føres på skjema og leveres til sekreteriatet eller nærmeste Fornebu-arrangør.
  • Vi forventer absolutt ikke at spillere i de yngste klassene skal legge inn resultatene selv. Her vil det være funksjonærer med på klassene fra start til slutt for å sørge for en god opplevelse for alle.
  • Vi forventer at de fleste voksne spillerne klarer å legge inn resultatene selv.
  • Resultatene kan til enhver tid sjekkes på https://nbtfott.stupaevents.com Vi anbefaler alle spillere og trenere å kontrollere at puljeresultatene er lagt inn riktig så snart de foreligger.
  • Vi vil annonsere over høytalerne når alle puljekamper i en klasse er ferdigspilt. Vi vil da vente 5 minutter med trekning av sluttspill for å gi alle en sjanse til å dobbeltsjekke puljeresultatene.
  • Alle trekninger av både puljer og sluttspill ligger på https://nbtfott.stupaevents.com.

Verdt å vite for tilskuere

Les mer om STUPA på NBTF sine sider:

https://bordtennis.no/nyheter/2023/nyttige-erfaringer-fra-dommere-om-systemet-stupa-event/

https://bordtennis.no/nyheter/2024/suksess-med-stupa-i-nord-norsk-mesterskap/

4.9.2024

Fornebu BTK